Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Knižní novinky v městské knihovně

Máme tady červenec! Začíná letní radování a dovolenkování! A proto tu pro vás máme letní nabídku knih. Jen upozorňujeme, že knihovna bude zavřena ve dnech 13.–24. července – tak ať nenarazíte nosem na zamčené dveře.

Beletrie
Braunová, P.: Kalvárie. Láska ženy k ženě spojuje osmnáctiletou Janu a dvaačtyřicetiletou Pavlu. Obě se potýkají s odlišnou sexuální orientací a procházejí nezměrnou kalvárií. Citlivé téma je líčeno s velkou dávkou odvahy.
Kafka, F.: Amerika. Obraz moderní doby viděný očima 16letého chlapce, ve kterém autor rozvinul pocit ohrožení člověka „odlidštěním“ lidských vztahů.
Ritter, P.: Proces se soudci Alvina Karra. Autor, spisovatel a advokát, rozehrává napínavé, jediný den trvající soudní drama, v němž se netají svou skepsí k soudní spravedlnosti.
Vácha, D.: Hranice. Druhá světová válka na východní frontě, cesta československých vojáků na západ. Kniha pojednává o bojích v Kyjevě a v druhé části o bitvě o Dukelský průsmyk.
Whitton, H.: Kateřina Lucemburská. Osudová zkouška Kateřiny Lucemburské, manželky Rudolfa IV. Habsburského a dcery císaře Karla IV. a jeho první manželky Blanky z Valois.

Naučná literatura
Arbesen L. K.: Pleteme copy a copánky. Postupy „krok za krokem“ s odkazy na videonávody, jak vytvořit ty nejkrásnější zapletené účesy.
Frič, V.: Jak nakupovat a zpracovávat maso. Kniha nás provede nákupem masa a zvěřiny a představí nám i poklady, které před vámi doposud řezníci tajili. Také se dozvíme, jak vše zužitkovat na maximum.
Hanzelka, P.: Květiny pro každou zahradu. Cílem této knihy je poradit, jaké trvalky zvolit, aby vás pohled na ně těšil od jara do pozdního podzimu.
Jakl, T.: Květnové vítězství. Známý vojenský historik nabízí zcela nový pohled na dramatické události května 1945 z perspektivy poražené strany.
Liška, V.: Zločiny a tragédie v českých dějinách. Autor přináší řadu šokujících závěrů a konfrontuje je s mýty a polopravdami, které se kolem mnoha případů vytvořily.
Loren, S.: Včera, dnes a zítra. V tomto životopise nahlédneme spíše do zákulisí života vynikající herečky Sophie Lorenové a poznáme tuto ženu i v jiném světle, než je záře reflektorů.


Knihy pro děti
Baňková, M.: Straka v říši entropie. Kniha bajek humornou formou přibližuje klasické fyzikální zákony, které pochopí malé děti, ale dotýká se i náročných témat fyziky moderní doby.
Čech, P.: Dobrodružství pavouka Čendy. Druhý a třetí díl napínavého příběhu o pavoučku Čendovi a dřevěné kukačce, který se tentokrát odehrává v lese.
Nesbo, J.: Doktor Proktor a velká loupež zlata. Jeden skoro šílený profesor, jedna chytrá holka s culíky a jeden malinkatý zrzavý kluk se rozhodli vyloupit nejbezpečnější banku světa v Londýně.
Scheffler, U.: Detektiv Klubko. Případ Černého ducha. Zapoj se opět do pátrání. Pomocí lupy se i z tebe stane detektiv a zjistíš, zda jsi stejně bystrý jako detektiv Klubko.
Vogel, M.: Tři holky na stopě – Letní lásky. Tři kamarádky musí vedle napínavé detektivní práce přestát i dobrodružství zvané přátelství. Ale detektivní klub Tři holky na stopě se postaví k této výzvě odvážně a chytře a jako vždy se z nich stane neporazitelný tým.

Další knižní novinky a fond knihovny najdete na adrese www.knihbph.cz .     JaRo

 



Design By Macik