Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Na vysokém kole pro dětské zdraví

Letos se uskutečnil už šestý ročník charitativní veřejné cyklotour Na kole dětem. Účastníci startovali 3. června ze západočeského Aše a do cíle v severomoravském Bruntále dojeli 13. června. Letošní cyklotour vedená mnohonásobným mistrem světa v jízdě na historickém vysokém kole Josefem Zimovčákem se skládala z 10 etap, celkem měřila 1 358 km a projela 365 obcemi a městy. Desetidenní jízdy se zúčastnili i špičkoví lékaři Jan Pirk a Pavel Pafko, sedminásobný badmintonový mistr České republiky Petr Koukal, automobilový závodník Karel Loprais nebo trojnásobná mistryně světa v krasojízdě Martina Trnková. Vybrané peníze pomohly při rehabilitaci dětem s onkologickým onemocněním.


Projekt finančně podpořilo také město Bystřice pod Hostýnem, a tak se peloton 12. června 2015 zastavil na Masarykově náměstí, kde účastníky cyklotour uvítal místostarosta města Jiří Ott. Převzal certifikát udělený městu nadačním fondem Josefa Zimovčáka Na kole dětem a ocenil ušlechtilý záměr akce i sportovní výkony účastníků.

Během programu na náměstí si mohli zájemci vyzkoušet asistovanou jízdu na vysokém historickém kole, které nemá ruční brzdy, nafukovací pneumatiky ani odpružení. Mnozí zakoupili propagační předměty nadace a přispěli tím na dobrou věc. 
Nadační fond Josefa Zimovčáka  na podporu onkologicky nemocných dětí vznikl v roce 2010 jako benefiční součást mezinárodního sportovního projektu Na kole dětem. Cílenými aktivitami se snaží získávat potřebnou finanční pomoc a podporu pro děti bojující se závažným onemocněním. Úzce spolupracuje s občanským sdružením Haima a nadačním fondem Krtek, které již řadu let podporují dětské onkologické kliniky fakultních nemocnic v Praze a v Brně.
-red-

 



Design By Macik