Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Užívání městského znaku už má svá pravidla

Pravidla užívání znaku města Bystřice pod Hostýnem stanovila v březnu s účinností od 18. 3. 2015 Rada města Bystřice pod Hostýnem vydáním nové směrnice. Evidenci jednotlivých užití znaku města Bystřice pod Hostýnem povede Městský úřad Bystřice pod Hostýnem, odbor vnějších vztahů a kultury.


Dokument uvádí přesný popis (blason) znaku a vlajky města Bystřice pod Hostýnem a stanoví jednotné podmínky jejich užívání jinými subjekty. Stanoví, že znak města Bystřice pod Hostýnem může užívat samo město, jeho orgány, právnické osoby a organizační složky jím zřízené, založené nebo ty, v nichž má město majetkovou účast. Znak může bezplatně užívat rovněž úspěšný žadatel v grantovém řízení vyhlášeném městem Bystřice pod Hostýnem. Jiné subjekty mohou užívat znak města Bystřice pod Hostýnem pouze po předchozím písemném souhlasu rady města, zpravidla za úplatu.


Souhlas s užitím znaku města Bystřice pod Hostýnem udělí rada na základě písemné žádosti, kterou žadatelé předloží prostřednictvím Městského úřadu Bystřice pod Hostýnem, odboru vnějších vztahů a kultury. Žádost na předepsaném formuláři musí obsahovat identifikační údaje žadatele, účel, dobu a způsob užití znaku. Rada města může žádost zamítnout, souhlasit s užíváním znaku za úplatu nebo souhlas udělit s tím, že se úplata v odůvodněných případech úplně nebo částečně promíjí. Maximální doba užívání městského znaku pro každou jednotlivou žádost bude jeden rok. Žádat o jeho užití je možné opakovaně. Výše případné úplaty činí 5.000 Kč, včetně DPH, pro každou jednotlivou žádost. O rozhodnutí rady města bude žadatel vyrozuměn písemně, vždy nejpozději do 30 dnů ode dne doručení žádosti.


Porušení povinností stanovených novými Pravidly užívání znaku města Bystřice pod Hostýnem lze postihovat podle § 42 zákona č. 200/1990 Sb., o přestupcích, v platném znění.

Vlajku města Bystřice pod Hostýnem mohou fyzické i právnické osoby užívat bez souhlasu rady města a bezplatně. Znak ani vlajka ovšem nesmí být užívány v jiné než ve stanovené podobě. Uživatel je přitom povinen jakémukoliv znevážení znaku nebo vlajky města Bystřice pod Hostýnem zabránit.


Plné znění Vnitřního opatření města Bystřice pod Hostýnem č. OP 6/2015 Pravidla užívaní znaku města Bystřice pod Hostýnem, včetně formuláře žádosti, najdete na webových stránkách města v sekci Dokumenty a formuláře – Interní předpisy.
-red-



Design By Macik