Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Házená

21. 2. Strakonice – Bystřice pod Hostýnem, muži 34:31(18:14)
Na horké půdě favorita soutěže jsme i přes nešťastnou prohru a neúčast tří hráčů základní sestavy odehráli velmi dobré utkání. Kolem 10. minuty nás domácí předstihli o čtyři branky a tento rozdíl v podstatě vydržel celý zápas. Byli jsme domácím rovnocenným soupeřem a naším problémem možná byl jen větší počet individuálních chyb v obraně. Výborně v útoku zahrál J. Tiller, ale celý tým si zaslouží pochvalu a uznání za bojovnost a nasazení. Sestava a branky: Šidlík – Tiller J. 8, Doležel 7, Salvet 4, Hub 3, Juránek 2, Gabriž, Kopal, Kovařík, Ryška, Zbranek. Trenér: M. Žůrek. 
                                                                                                          
28. 2. Bystřice pod Hostýnem, muži – Kopřivnice 30:33 (15:20)
Další ze zápasů se silným soupeřem, který má za cíl postup do extraligy. Naši házenkáři začali bojovně, úvod byl vyrovnaný, ale v polovině první části hry získal soupeř brankový náskok a nepříznivý stav pro domácí zůstal do poločasu. V druhé půli jsme rozdíl začali stahovat až do 55. minuty, kdy jsme dostali skóre na rozdíl jedné branky. Obrat v zápase nám ale nebyl přán. I tak si za bojovnost a nasazení celý tým zaslouží uznání. Opět nám chyběli tři klíčoví hráči – pro nemoc J. Tiller a z pracovních důvodů Hub a R. Tiller. Namístě je také připomínka k rozhodčím, kteří si kromě jiného vyslechli výtku delegáta zápasu k posuzování klíčových situací. Sestava a branky: Šidlík, Krupa – Doležel 11, Zbranek 9, Hradil 4, Juránek 3, Salvet 2, Kovařík 1, Gabriž, Kopal, Ryška, Vaclach. 

28. 2. turnaj našich nejmladších v Rožnově
Zúčastnila se dvě naše družstva, chlapci suverénně vybojovali 1. místo s celkových osmi zúčastněných družstev. Dařilo se Navrátilovi, který nastřílel 47 branek, Strava 15, Gajdoš 3, i když je na postu brankáře, Bílek 12, Čechovský 8, O. Navrátil 4.  Náš druhý tým složený z děvčat se umístil na 6. místě. Střelecky se prosadily Z. Žůrková s 26 brankami, Pálková 5, J. Hoštálková 4. Dobře si vedla v brance Machačová.


8. 3. Bystřice pod Hostýnem, muži – Jičín B 31:28 (12:16)
Nečekaně těžce vydřené body s rezervou Jičína. Po většinu zápasu jsme tahali za kratší konec a až v závěrečných 15 minutách jsme dokázali výsledek otočit ve svůj prospěch. V podstatě se nic nedařilo. Jak obrana, tak koncovka, vše daleko za našimi možnostmi. Mladí hráči zálohy Jičína byli velmi nepříjemným soupeřem, vzrůstem menší, velmi rychlí, což byl problém hlavně pro naši obranu. Kluci ale zabojovali, nesložili zbraně ani za nepříznivého stavu a dokázali zápas otočit. Sestava a branky: Šidlík, Krupa – Kovařík 8, Zbranek 7, Doležel 5, Hub 4, R. Tiller 4, Juránek 2, Kopal 1, Gabriž, Hradil, Ryška,  Vaclach.


14. 3. Plzeň B – Bystřice pod Hostýnem, muži 27:17 (13:8).
Nejenom daleká cesta s časným ranním vstáváním, ale i opětovná absence čtyř hráčů základní sestavy zavinila vysokou porážku od týmu, s kterým se dala hrát vyrovnaná hra. Domácí byli rychlí a velmi pohybliví a také měli do hry více chuti a celkově hráli v pohodě. My jsme celý zápas dotahovali, špatně hrála obrana a ani střelecky se nedařilo. I když mladý tým domácích dělal chyby, my jsme je nedokázaly trestat. Přesto pochvala brankáři a za velmi dobrou hru Hubovi. Sestava a branky: Šidlík, Krupa – Hub 4, J. Tiller 4, R. Tiller 3, Juránek 2, Kovařík 2, Ryška 1, Salvet 1, Gabriž, Kopal.

Alice Ottová



Design By Macik