Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Seznamovací mejdan pro šesťáky

Po dobré zkušenosti s Občanským sdružením Madio ze Zlína jsme si zopakovali adaptační workshop pro nové šesťáky. Dva dny strávily děti se svými třídními učiteli, měly tak čas poznat samy sebe i své spolužáky. 

Škola vloni díky projektu  EU Peníze školám oslovila sdružení, které zajistilo dvoudenní program pro šesté třídy. Hlavním cílem je nastavení pozitivních vztahů v nově vznikajícím třídním kolektivu. „Aktivity ve třídě zaměřujeme na spolupráci, vzájemné poznávání, aby se děti dokázaly soustředit na projev někoho jiného, protože tyhle děti mají problémy s mluvením,“ vyjádřila se lektorka Jana Plášková.  V tělocvičně se pak prováděly činnosti náročné na prostor a pohyb; třeba takový obyčejný provaz dokáže ledascos prozradit.  „Zjišťujeme, zda si spolužáci budou vzájemně pomáhat, nepůjdou proti sobě,“ dodala Gabriela Šustková, vedoucí preventivních programů.


Děti jsou ve svém živlu, třídní učitelé stojí opodál a hlavou se jim honí myšlenka: Budou letošní šesťáci ze ZŠ T. G. M. skutečně táhnout za jeden provaz?
            

Eva Mikešková



Design By Macik