ARCHIV MUBPH.CZ

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Den architektury II. – Stopa TONu – 4. 10. 2014

První Den architektury, který pro město loni uspořádal místní Okrašlovací a zábavní spolek (OZS) ve spolupráci s pražským občanským sdružením Kruh, byl věnován funkcionalistickým stavbám v Bystřici pod Hostýnem. Také letos se zájemci budou moci podívat jinýma očima na místa, která jindy pravděpodobně jen míjejí. Prohloubit povědomí o architektonických hodnotách města a skrze existující stavby v lidech probudit zájem o budoucí podobu veřejného prostoru – tak by se dala shrnout hlavní myšlenka celorepublikového (a od loňska vlastně mezinárodního) festivalu Den architektury.


Po roce opět oslovil OZS několik architektů se vztahem k Bystřici pod Hostýnem. Letošní procházka se uskuteční 4. října od 9.30, sraz bude u dolní vrátnice TONu, poblíž autobusového nádraží. Zaměří se na urbanistický rozvoj města po založení Thonetovy továrny na ohýbaný nábytek v roce 1861. Vedle jednotlivých domů a urbanistických celků souvisejících s rozvojem továrny upozorní i na současné úspěchy TONu. Svou autorskou židli 002 navrženou pro TON představí designér Jaroslav Juřica, který v Bystřici studoval na místním nábytkářském učilišti.

V případě zájmu bude na tematickou procházku navazovat workshop s architekty zaměřený na možná vylepšení veřejných prostranství města.


Fotografie


Design By Macik