ARCHIV MUBPH.CZ

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Cyklotour, maraton a slavnosti Bystřického náměstí – fotogalerie

 

Nové Bystřické náměstí (Bystřicer Platz) v německém Salzkottenu, symbol téměř třicetiletého přátelství obyvatel obou měst, bylo slavnostně posvěceno v sobotu 31. května 2014. Ve středu 28. 5. ráno odjela třicetičlenná česko-německá skupina cyklistů od bystřické radnice na 900 km dlouhou cyklotour, která měla cíl právě v Salzkottenu.

Tento sportovní podnik byl podpořen grantem města Bystřice pod Hostýnem, který současně pokryl i část nákladů na účast bystřických reprezentantů na 6. ročníku Klingenthal-Marathonu Salzkotten v neděli 1. června. Skupina byla letos jedenáctičlenná. Všichni sportovci z Bystřice pod Hostýnem se pak zúčastnili slavnosti „Posvěcení Bystřického náměstí“ v nově upravené části parku na nábřeží říčky Heder, která protéká městem.

Při oslavách otevření nového Bystřického náměstí nechyběli zástupci našeho města – starosta Zdeněk Pánek a oba místostarostové. Samostatnou delegací bylo vedení Střední průmyslové školy nábytkářské a obchodní. Rámec slavnosti vytvořily folklorní soubory – místní Danzdeel se svým pěveckým sborem a naše Rusava s cimbálovou muzikou Bukovinka.

Výsledky závodu:

Zvítězil Mathias Nahen, st. č. 89, (čas 2:39:25,1 h.,Team TV Jahn Bad Driburg). Bystřický Tomáš Svoboda st. č. 74 (čas 2:40:55,9 h., Team Salzkotten-Bystrice) již potřetí obhájil stříbrnou pozici v cíli  tohoto závodu a překonal svůj odhad o 26 minut.
 
Další úspěšní bystřičtí běžci:
Tomáš Nováček  4. místo  2:51:57,3 h.  Klingenthal Sport Marathon
Josef Sedláček  1. místo  1:17:10,6 h.  Erima Půlmaraton
Pavel Pilař           2. místo  1:19:12,7 h.              -„-
Jana Škubalová   4. místo  0:54:16,9 h.  AOK 10 km - ženy a 1. místo ve své věkové skupině

Dále za česko-německý tým běželi půlmaraton Petr Janek (1:48:45,9 h.), Petra Vašalovská (1:52:43,8 h.), Tadeáš Vinklárek (1:57:56,1h.), Radek Sigmund (2:01:18,9 h.), 5 km trať Jiří Kalus (0:25:16,1 h.)  a  Roman  Kalus (0:38:58,3 h.).  Karel Novák (0:49:24,3 h.) a Zdeněk Štokman (1:10:56,2 h.) běželi  10 km úseky  ve  společné  štafetě, která s celkovým časem 3:56:40 h. zaujala 38. místo.

Za německou část týmu běželi  Miriam Arens, Thomas Balay, Christoph Gockel, Marcus Krick, Anette Krüger, Detlef Sandmann, Martin Schleyer, Christian Vöcks, Axel Weinert.

Celkem se závodu zúčastnilo rekordních 1 375 běžců ve všech disciplinách, včetně Bambini maratonu. Rekordní počet štafet dosáhla firma Müller Elektronik, která postavila devět týmů.

Nejlepší „klaku“ (mimo oficiální hodnocení) měl společný tým Salzkotten-Bystřice, jak můžete vidět na fotografii z doběhu třetího úseku maratonu, kde Tomášovi zbývalo ještě více než deset kilometrů.

Do cíle doběhl s náskokem 1,5 minuty Mathias, ale Tomáš si užíval o to většího aplausu…..
Jak řekl v cíli novinářům, běh, se mu líbil, protože se dlouho mohl držet Mathiase, kterého znal z minulých let, i když věděl, že mu jednou uteče. Užíval si zejména v doběhu jednotlivých úseků před radnicí, kde ho čekali přátelé z Bystřice a Salzkotten s mávátky, zvonci a trumpetkami, jakož i českou a německou vlajkou.

Děkujeme všem, kteří ze sebe vydali nejlepší síly v barvách partnerství Bystřice pod Hostýnem a Salzkotten, a těšíme se na 8.ročník  Klingenthal-Sport Marathonu v Salzkotten. Noví zájemci o účast budou samozřejmě vítáni !

Vladislava Bělíková
Foto: Helmut Steines, Mike-Dennis Müller



Design By Macik