ARCHIV MUBPH.CZ

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Sběr pro hasiče

Bystřická jednotka sboru dobrovolných hasičů ve spolupráci s jednotkou z Rychlova stejně jako v minulém roce uspořádala na konci října v Bystřici pod Hostýnem a Rychlově sběr kovového odpadu a elektrospotřebičů.


Využitelný odpad, který občané připravili před své domy, hasiči sesbírali, zvláště těžké kusy si z domů či hůře přístupných míst sami odstěhovali. S pomocí Technických služeb Bystřice pod Hostýnem přepravili železo do sběrny a elektrospotřebiče předali v rámci projektu „Recyklujte s hasiči“ společnosti Elektrowin. Utržili celkem 26.242 Kč (11.500 Kč za staré elektrospotřebiče a 14.742 Kč za téměř 5,5 t kovového šrotu).  Peníze budou uloženy do městského fondu pro krizové situace, ale poslouží výhradně potřebám dobrovolných hasičů.


O založení fondu pro krizové stavy rozhodlo v roce 2013 Zastupitelstvo města Bystřice pod Hostýnem. Fond je určen k vytváření peněžních zdrojů pro řešení mimořádných událostí a krizových situací, které mohou postihnout území obce, nebo k řešení a odstraňování následků těchto situací.


Starosta města Zdeněk Pánek spolu s velitelem dobrovolných hasičů Petrem Symerským mnohokrát děkují všem občanům, kteří se rozhodli do sběru zapojit a hasičům prospět.
-red-



Design By Macik