ARCHIV MUBPH.CZ

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Alena Doleželová mistryní světa v minigolfu

Velký úspěch zaznamenala hráčka minigolfového klubu 1. DGC Bystřice pod Hostýnem Alena Doleželová na Mistrovství světa juniorů 2016 v rakouském Bischofshofenu, které se konalo ve dnech 10.–13. srpna. Získala zlatou medaili ve hře na rány (celkový součet úderů) a titul juniorské mistryně světa.

Výkonem 320 ran za 3 dny hry, což obnášelo 6 okruhů na těžkém eternitovém hřišti s průměrem 24,8 úderů na kolo a 6 okruhů na betonovém hřišti s průměrem 28,8 úderů na 1 okruh, tak zvítězila s náskokem 4 údery na druhou německou juniorku Sarah Schumacher a 8 úderů na třetí Němku Michaelu Zwirlein. K tomuto skvělému výsledku se dopracovala stálým zlepšováním v průběhu hry. Po prvních kolech začala hluboko v polovině startovní listiny, avšak drtivým finišem ve třetím dnu hry a závěrečným doesováním potvrdila své vítězství. Tím navázala na loňský zisk titulu juniorské Mistryně Evropy v Ostravě a všechny přesvědčila, že tento úspěch nebyl náhodný a právem je vedoucí hráčkou světového žebříčku juniorek.


V bojích o juniorskou mistryni světa ve vyřazovacím K.O. systému na 18 jamkách (9 + 9 drah na obou hřištích) se pak Alena Doleželová probojovala do semifinále, v němž těsně 3:4 podlehla Švédce Jasmin Hansson, která pak ve finále skončila druhá za vítězkou Sarah Schumacher. Alena pak suverénně zvítězila 6:3 na jamky v boji o třetí místo s další německou juniorkou Patricií Gras; do své kolekce mezinárodních trofejí tak přidala ještě bronzovou medaili.


O další úspěch se na tomto turnaji zasloužilo také družstvo juniorů České republiky, které se umístilo na 3. místě za Němci a Švédy, a zejména pak rakovnický junior Ondřej Škaloud, jenž dosáhl historického úspěchu a získal oba tituly mistra světa – první po rozstřelu ve hře na rány výkonem 309 úderů a následně druhý i ve vyřazovací hře na jamky. Nad krásným podalpským hřištěm minigolfu a večer pak znovu v „rakouském domě“ pod bischofshofenskými skokanskými můstky zazněla tak vždy 3x česká národní hymna.


Za uvedenými úspěchy lze najít i další bystřickou stopu, neboť jedním z koučů české reprezentace byl bystřický hráč Matěj Novák a vedoucím reprezentačního výjezdu byl další bystřický hráč Ivan Doležel.
Oba čerství juniorští mistři světa nyní trénují v portugalské Vizele, kde ve dnech 24.–27. 8. proběhne Mistrovství Evropy v minigolfu v kategorii dospělých.

Text i foto: Ivan Doležel



Design By Macik