Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Na zámku popustili uzdu Alternativě

Malé, ale naše – dalo by se říct o festivalech alternativní hudby, které si v Bystřici našly podporu návštěvníků i radnice. Dvakrát do roka si na zámku zařádí příznivci jiné muziky.


„Duch místa se osvědčil a náš malý festival má divácky vzestupnou tendenci,“ přibližují společně pořadatelé Tomáš Hradil s Martinem Táborským místo konání. Jarní alternativa řehtá v zámecké konírně, v letní variantě pak supí přímo na nádvoří.


Akce propaguje místní klubovou scénu, ale snaží se do Bystřice přivézt také osvědčené kapely. Tahákem byla na jaře Slobodná Európa. Československá punkrocková legenda působí na scéně od roku 1989, má obrovskou fanouškovskou základnu.  „Připadala jsem si, jako by mi bylo zpátky sedmnáct,“ rozdýchávala srdcovku svého revoltujícího mládí o dvacet let starší fanynka. Jako nakopnutí do všedních dnů berou Alternativu mladí staří. 
Nehorázně drzý punkrock předvedla na jaře parta Unholly Preachers z Prahy. Do světa řvala i holešovská hardcorepunková kapela War Reporter vzniklá minulý rok na základech bystřických My Funeral s matadorem Bárym Táborským, který bystřické Alternativy nastartoval. Brněnští Acute Dose zas předvedli stylově různorodou kytarovou fúzi. Bystřickému festivalu se daří. Přijďte v srpnu!

Eva Mikešková



Design By Macik