ARCHIV MUBPH.CZ

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Zahájeny dvaadvacáté Bystřické zámecké slavnosti

 

- bez popisu -

Tradiční minifestival hudby, výtvarného, divadelního a filmového umění Bystřické zámecké slavnosti propukl v neděli 5. června 2016 na zámku v Bystřici pod Hostýnem za účasti stovky svých příznivců. Úvodním slovem ho otevřel místostarosta města Pavel Malének.

Slavnosti začaly vernisáží subtilní rodinné výstavy tří osobností českého výtvarného umění a fotografie. Miroslav, Anežka a Štěpán Kovalovi jsou výtvarníci žijící v severomoravském Sobotíně. Ve své tvorbě se zaměřují na souznění člověka s přírodou, jejich díla vycházejí z detailního, v tiché samotě soustředěného pozorování země, rostlin i lidské duše a překvapí úsporností výrazu, minimalismem, meditativností, ale i exaktními postupy. Některé kresby Miroslava Kovala a fotografie mechů vytvořené jeho synem Štěpánem vznikly za použití mikroskopu. Výstava bude provázet zámecké slavnosti po celou dobu jejich trvání a skončí 10. července.

Prvním hudebním skvostem letošního programu byl nedělní koncert cembalistky Moniky Knoblochové, jazzového klavíristy s uměleckým jménem Najponk a kontrabasisty Petra Dvorského. Posluchači koncertu byli svědky zajímavého dialogu zdánlivě nesourodých hudebních nástrojů a stylů, bravurního interpretačního umění a improvizace.

Program Bystřických zámeckých slavností pokračuje ve čtvrtek 9. června v 19 hodin v Kině Klub Sušil komponovaným filmovým večerem na téma W. A. Mozart. Slovem provází filmový znalec a sběratel Vítězslav Tichý.  

Plakát k programem BZS 2016 ke stažení zde.

msch

 

 



Design By Macik