ARCHIV MUBPH.CZ

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Kdo jsou sportovci roku 2015?

Také pro uplynulý rok 2015 vyhlásila sportovní komise Rady města Bystřice pod Hostýnem anketu Sportovec roku. Do konce letošního února mohly místní sportovní kluby či organizace, ale také jednotlivci nominovat své favority na ceny udělované městem v několika kategoriích. Mezi sportovci byli vybíráni nejlepší jednotlivci a kolektivy do 19 let a nad 19 let, ocenění získali i tři nejlepší trenéři – cvičitelé. Všechny oceněné sportovce přijal 30. března na radnici starosta města Zdeněk Pánek společně s předsedou Sportovní komise rady města Vojtěchem Zicháčkem. Starosta města vyzdvihl zásluhy všech sportovců, týmů i trenérů, s obdivem poukázal na jejich sportovní výkony a poděkoval jim za vzornou reprezentaci města doma i v zahraničí.

V kategorii jednotlivců do 19 let se stejně jako loni nejlépe umístila minigolfistka Alena Doleželová, hráčka 1. DGC Bystřice pod Hostýnem. Loni získala v Ostravě titul mistryně Evropy v juniorské kategorii a v Chebu popáté za sebou titul mistryně republiky.

Stříbro v kategorii jednotlivců do 19 let obdržel úspěšný karatista Jakub Neradil za 1. místo na mistrovství ČR 2015 a 1. místo na mistrovství Evropy v Litvě. Bronz tentokrát patří biatlonistce Nikol Sedlářové, nositelce 1. výkonnostní třídy, která se loni stala mistryní České republiky ve štafetovém závodě žákyň od 10 do 11 let a v konkurenci 70 závodnic obsadila ve své kategorii 5. místo na celostátním žebříčku.


V kategorii jednotlivců nad 19 let byl tentokrát nejvýše oceněn naturální kulturista Jindřich Nesrsta za zlato získané na mezinárodním mistrovství Slovenska i na mezinárodním mistrovství ČR a za stříbro přivezené z mezinárodního mistrovství Maďarska.


Druhé místo v kategorii jednotlivců nad 19 let obdržela minigolfistka Lucie Pavelková. V roce 2015 byla členkou reprezentačního bronzového družstva žen na mistrovství světa ve finském Lahti, v Chebu získala titul mistryně republiky v ženské kategorii a je také na prvním místě v žebříčku žen ČR. Byla členkou extraligového ženského družstva 1. DGC Bystřice pod Hostýnem, které získalo 4. místo na Poháru mistrů evropských zemí v nizozemské Appelsche.


Bronz byl v příslušné kategorii ankety Sportovec roku udělen házenkáři Janu Zbrankovi. Byl dvakrát po sobě nejlepším střelcem I. ligy mužů a vždy oporou týmu. V ročníku 2014–2015 hostoval v extraligovém Zlíně. Letos hraje za Bystřici pod Hostýnem i za extraligovou Litovel. Vypracoval se mezi nejlepší střelce extraligy.


Nejúspěšnějším mladým kolektivem do 19 let se znovu stalo družstvo juniorů TJ Bystřice pod Hostýnem, oddíl karate, ve složení Matěj Křížek, Milan Filip, Šimon Labiš, Vít Pokorný a Veronika Křiváková. Jsou to členové reprezentace ČR, medailisté národních pohárů 2015, mistři ČR a účastníci mistrovství Evropy 2015.


Pokud jde o týmy dospělých, z nejvyššího stupínku se od loňska ani nehnuli bystřičtí prvoligoví házenkáři. Družstvo mužů patří již řadu let k nejlepším týmům první ligy. V soutěžním ročníku 2014–2015 zůstali těsně pod medailovými pozicemi, na 4. místě tabulky. Tým se probojoval až do osmifinále Českého poháru mužů, kde ho po tuhém boji vyřadila až extraligová Karviná.


Na druhém místě mezi týmy do 19 let skončili opět junioři 1. DGC Bystřice pod Hostýnem ve složení Alena Doleželová, Matěj Novák, Michal Čižmár. Loni se stali mistry ČR.


Z celků nad 19 let bylo na stříbrný stupínek znovu pozásluze postaveno družstvo žen z téhož klubu ve složení Alena Doleželová, Karolína Jandová, Lucie Pavelková. Dámy získaly titul mistryň ČR a 4. místo na Poháru mistrů evropských zemí.


Třetím nejlepším týmem do 19 let byli v minulém roce mládežnice z Tanečního souboru Stars. Jejich výsledky? 1. místo v Region Cupu a kvalifikace na mistrovství ČR, 1. místo na mistrovství Moravy a Slezska ve Vyškově, 1. místo na mistrovství ČR v Jaroměři a 2. místo na mistrovství Evropy v Brně. Nominace na mistrovství světa v Poreči 2016.


A třetím nejúspěšnějším týmem nad 19 let zůstalo družstvo Zekon klubu TJ Bystřice pod Hostýnem ve složení Jaromír Janečka, Jindřich Nesrsta a Monika Tihlaříková. Naturální kulturisté získali 2. místo na mezinárodním mistrovství ČR a 4. místo na mistrovství Maďarska.


Zlato v kategorii nejlepší trenér – cvičitel bylo uděleno Marku Liškovi. Tento trenér mládeže pracuje již 10 let obětavě s nejmenšími dětmi. Velmi úzce spolupracuje s vedením bystřických základních škol na projektu „Házená do škol“. Vychoval množství malých házenkářů.


Stříbrem byl oceněn minigolfista Daniel Dvořák z 1. DGC Bystřice pod Hostýnem, mimo jiné trenér juniorského extraligového družstva a reprezentačního družstva ČR na mistrovství světa ve finském Lahti.


Třetím nejlepším cvičitelem roku 2015 se stal Marek Hošťálek z Fotbalového klubu Bystřice pod Hostýnem, úspěšný trenér mládeže a okresního fotbalového výběru. 


Už v loňském ročníku ankety Sportovec roku vyhlašované sportovní komisí Rady města Bystřice pod Hostýnem se objevila nová kategorie pro zasloužilé sportovce SÍŇ SLÁVY. Loni titul získal Vojtěch Zicháček. Pro letošní rok však do této kategorie nebyl v řádném termínu nikdo nominován.



Design By Macik