ARCHIV MUBPH.CZ

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Cyklotour Na kole dětem projela Bystřicí FOTOGALERIE

Již šestý ročník charitativní veřejné cyklotour „Na kole dětem“ odstartoval ve středu 3. června v Aši. Vybrané peníze umožní dětem s onkologickým onemocněním kvalitní rehabilitaci. Peloton cyklistů vedený Josefem Zimovčákem, šampionem v jízdě na historickém kole, projíždí Českou republikou a podle plánu by měl 13. června dorazit do cíle v Bruntálu. Projekt podpořilo také město Bystřice pod Hostýnem, a tak se peloton dnes 12. června 2015 zastavil také u nás. Na Masarykově náměstí účastníky uvítal místostarosta města Jiří Ott a převzal od Josefa Zimovčáka certifikát s poděkováním za prostředky, které věnovalo město Bystřice pod Hostýnem na podporu akce. Zájemci si mohli vyzkoušet nelehkou jízdu na vysokém kole.

Letošní cyklojízda „Na kole dětem“ se skládá z 10 etap, celkem měří 1 358 km a protíná 365 obcí a měst. Akce je veřejně přístupná a zapojit se může každý. Cyklisté si mohou zvolit náročnost trasy podle jejího rozsahu – projet mohou napříč celou Českou republikou, nebo si vybrat pouze určitou etapu cyklojízdy.
Desetidenní jízdy se zúčastní kromě Josefa Zimovčáka, držitele světového rekordu v jízdě na historickém vysokém kole, i lékařské špičky Jan Pirk a Pavel Pafko, sedminásobný badmintonový mistr České republiky Petr Koukal, automobilový závodník Karel Loprais nebo trojnásobná mistryně světa v krasojízdě Martina Trnková.

Populární velocipedista Josef Zimovčák se při organizování veřejné cyklotour řídí mottem „My, kdo máme štěstí, že jsme zdraví, musíme pomáhat těm, kdo ho mají méně. V České republice je ročně diagnostikováno okolo 300 dětí se závažným onkologickým onemocněním. Naše nadace pomáhá prostřednictvím charitativní cyklojízdy financovat rekondiční pobyty dětí po náročné onkologické léčbě.“

Nadační fond Josefa Zimovčáka  na podporu onkologicky nemocných dětí vznikl v roce 2010 jako benefiční součást mezinárodního sportovního projektu Na kole dětem. Cílenými aktivitami se snaží rozšířit možnosti solidarity, tolik potřebné finanční pomoci a podpory dětí v boji proti zákeřnému onemocnění. Úzce spolupracuje s občanským sdružením Haima a nadačním fondem Krtek, které již řadu let podporují dětské onkologické kliniky fakultních nemocnic v Praze a v Brně.

Foto: msch



Design By Macik