ARCHIV MUBPH.CZ

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Hostýnský Yetty v dešti

V sobotu 13. září se uskutečnil už 4. ročník Nočního pochodu Hostýnskou magistrálou s podtitulem Náš Yetty nikdy nespí. Pořadatelé se po letech rozhodli protáhnout a změnit trasu, a navíc zvolili náročnější terén. Účastníky čekalo 10 kilometrů přes Troják, Bludný, Košovy a Rychtářku na Tesák. 

Při registraci v podvečer v půjčovně na Trojáku fronta návštěvníků nebrala konce, přestože se zatáhlo a spustil se vydatný liják. Z předem zaregistrovaných 156 účastníků přišlo jen 78, další se ale přidali, a tak se nakonec vydalo s mokrým Yettym a statečnými portáši do hor 121 odvážlivců.


Na Bludném ve stanu zahrála všem pro radost country kapela HogoFogo, chléb k opečeným špekáčkům podávali chvalčovští hasiči. Počasí bohužel zabránilo pořadatelům uskutečnit značnou část připraveného programu. Kvůli dešti také bylo třeba zvolit dvě nouzové varianty pochodu. Ti, kteří si cestu rozmysleli, se mohli z Bludného vrátit na Troják, dojet autobusem do cíle cesty – Sport hotelu Tesák – a počkat tam na zbytek výpravy. Zbylí odvážlivci, asi 60 účastníků, dostali koláčky a Yettyho slivovici na posilněnou před náročnějším stoupáním a vydali se na trasu podle plánu. Cestou přestalo pršet, a tak všichni šťastně dorazili do cíle.


Poděkování patří hasičům z Chvalčova a Hošťálkové, Jakubu Juračkovi, Antonínu Novosadovi, portášům, Rescue teamu Hostýnské vrchy, Martinu Horníkovi, Místní akční skupině Podhostýnska a všem ostatním dobrovolníkům, kteří se na této akci podíleli. Zvláštní poděkování i všem zúčastněným zdatným horalům.

-vp-

Foto: Vendula Perůtková, Bohuslav Zábranský



Design By Macik