Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Pod Dubíčkem o Anglii

V březnu jsme přivítali v naší škole milou návštěvu, přátele Ing. Aleše Vitalíka a Lindu Tichou. Hosté našim dětem představili v rámci projektu „Evropský den“ zemi, o které se učí.

Připravili si pro nás ojedinělou zajímavou besedu o svém životě v Anglii, hlavně v Londýně, a jejich informace byly obzvláště podrobné. Zajímavé povídání našich hostů s prezentací fotografií, pohlednic, letáků ze zajímavých míst doplnilo poznávání britské vlajky, hymny nebo života britské královny. Dozvěděli jsme se, že v Londýně žijí lidé z celého světa. Od nás se tam nejčastěji cestuje letadlem, naši přátelé jezdí autem nebo autobusem, popsali nám také cestu rychlovlakem. Zjistili jsme, co se v Anglii jí, nebo kolik stojí účes u kadeřníka. Zaujalo nás i povídání o moru, který v Londýně vypukl v době, kdy tu převažovaly dřevěné domy. Tehdejší pekař chtěl upéct chléb, místo toho ale nešťastnou náhodou zapálil polovinu města. Tím zachránil Londýn od moru, i když pak několik dní museli hasit požár. Líbil se nám autobus hrůzy se strašidly z minulosti, který zde vozí turisty. Také nás zaujalo povídání o londýnském metru, kde je po špatných zkušenostech zakázáno kouřit. Zajímavostí je nová velká skleněná budova hotelu se 72 patry, která byla otevřena v roce 2012. Okna tu prý čistí čeští horolezci. Krásné bylo i povídání o koních, dostizích, sázkách, o kamarádech v Anglii, o anglickém venkově a spoustě jiného. Pozváni jsme byli i na zápas v rugby. 

Všichni poslouchali s nadšením, bylo to krásné a milé setkání, za které děkujeme. Naše paní kuchařky nám připravily ve spolupráci s hosty anglický čaj, kombinaci černého čaje s mlékem. Chutnal skvěle.

                                                                                                                                       
Žáci a Mgr. Dagmar Míčková, ZŠ praktická a ZŠ speciální B. p. H.



Design By Macik