Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



KNIŽNÍ NOVINKY V MĚSTSKÉ KNIHOVNĚ

Podzimní vítr sviští, přináší náruč listí. Až spadne poslední list, sednem a budem si číst:

Beletrie
Asvání, A.: Jakobijánův dům. Román otevřeně zobrazuje všechny „neřesti“ moderní egyptské společnosti: korupci, sexuální zneužívání, náboženský extremismus, homosexualitu, stejně jako zašlou slávu bývalé britské kolonie.
Baťa, J. A.:Uloupené dílo. Románová biografie podniku ve Zlíně a jeho hlavních protagonistů. Zahrnuje rozsáhlé období historie podniku v letech cca 1900 – 1945.
Jonasson, J.: Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel. Román o jednom veselém útěku a také o šíleném životním příběhu svéhlavého muže, který se sice nikdy nezajímal o politiku, ale přesto byl vždy nějak zapleten do velkých historických událostí 20. století.
McCleen, G.: Skvostná země. Miniaturní svět, jaký si vysnila desetiletá Judith. Z kelímků od jogurtu, provázků a věcí nalezených na ulici vytváří svůj vlastní soukromý svět, kam nemůže zlo a smůla.
Pick, A.: Daleká cesta. Strhující příběh o málo známé epizodě holocaustu, o osudu jedné české židovské rodiny za okupace.
Stýblová, V.: Mecenáš v obnošené vestě. Román o poslední části života Josefa Hlávky, kdy jako jeden z nejbohatších lidí, který svůj majetek vytvořil jen svou prací architekta a stavitele, založil a sám financoval Českou akademii věd.
Zuckoff, M.: Ztraceni v Shangri-la. Opravdový příběh o přežití leteckého neštěstí a nejneuvěřitelnější záchranné misi.

Naučná literatura
Bauer, J.: Jiná doba, stejný osud. Zajímavé příběhy dvou velkých Čechů. T. G. Masaryk, vytvořil tento stát na demokratických základech a Václav Havel nám zase demokracii vrátil.
Janoušek, J.: Na plovárně s Markem Ebenem. 24 osobností z umění, vědy a sportu se zodpovídá oblíbenému moderátorovi.
Okamura, T.: Umění žít. Prožít, či přežít? Tomio Okamura se v knize zamýšlí nad tím, zda lze prožít opravdu šťastný a plnohodnotný život.
Skulilová, L.: Šťastný domov pomocí feng šuej v našich podmínkách. Česká architektka doporučuje zásahy vhodné pro naše podmínky, jimiž ovlivníme pocity, nálady, spokojenost i úspěch.
Vrkočová, L.: Domovem hudby II. Kniha je procházkou městy a dědinami Moravy, které v minulosti, ale i dnes poznamenala hudba.

Knihy pro děti
Bolliger, M.: Šťastný skřítek. Příběh o skřítkovi, který má překrásný hlas a dar zpívat a vymýšlet nové písničky.
Brezovická Šebeková, Ľ.: Medové příběhy. Starý zkušený včelař na příkladech ze života v úlu vede svá vnoučata k vlastnostem, jako je spolupráce, soudržnost a píle.
Hyvnarová, B.: Smysly zvířat. V této knize jsou představeny dva smysly –sluch a čich – a jejich obdivuhodná funkce ve světě zvířat.
Opatřil, J.: Dobrodružství kapříka Metlíka. Půvabné povídání o kapříkovi a jeho rybích přátelích. Děti se dovědí o způsobu života ve vodě, poznají rybí říši a fandí rybím přátelům v jejich náročných výpravách.
Sodomka, M.: Jak si postavit auto. Během příběhu se čtenář dozví, jak je sestrojen a jak funguje automobil. Z knihy je možné pochopit princip motoru, spojky, brzd, rozdělovače a mnoho dalších věcí.

Další knižní novinky a fond knihovny najdete na adrese www.knihbph.cz
JaRo

 

 

 



Design By Macik