Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Květnové úspěchy ZUŠ

Měsíc květen byl pro Základní uměleckou školu Bystřice pod Hostýnem nabitý událostmi. Probíhaly absolventské koncerty, soutěže, výchovné koncerty a výstavy. Letos bylo 33 absolventů hudebního oboru, a proto se konaly hned tři absolventské koncerty. Devatenáct  absolventek výtvarného oboru prezentovalo své závěrečné práce na výstavě v zámku.


Jeden z absolventů Vítězslav Táborský ze třídy paní učitelky Jarmily Koščakové se probojoval do celostátního kola Národní soutěže ZUŠ ve hře na akordeon a přivezl si ze ZUŠ Havířov, kde probíhalo 5. května nejvyšší kolo soutěže, čestné uznání.


Nejen absolventi jsou úspěšní. Trumpetista David Navrátil ze třídy Mgr. Vladimíra Češka a za klavírní spolupráce paní učitelky Martiny Studené získal 3. místo v kategorii Junior na Mezinárodní soutěži žesťových nástrojů v Brně, která se konala 1. května.


Výtvarný obor naší školy reprezentovala v soutěži Mládí kraje (letos na téma architektura) Michaela Vaňharová ze třídy paní učitelky Jiřiny Vrbecké. 17. května na vyhlášení výsledků této krajské soutěže v Uherském Brodě získala za svou koláž „Sv. Hostýn“ 3. cenu.


Jsme rádi, že naše škola stále drží svůj vysoko nastavený standard. Je to zásluhou učitelů, kteří jsou schopni připravit své žáky, aby obstáli i ve velmi silné mezinárodní konkurenci. Doufejme, že na tyto úspěchy navážeme i v příštím roce.
Pavla Caletková ml.



Design By Macik